4 portioner
- 10 potatisar ca 900 g
- 2 röda paprikor
- 2 vitlöksklyftor
- 600 g kycklingfilé
- 2 msk matolja
- 1 msk curry
- 1 msk socker
- 400 ml kokosmjölk
- 3 dl hönsbuljong (vatten, buljongtärning eller fond)
- salt och peppar
- 1 lime
GÖR SÅ HÄR
1. Skala och skiva potatisen i 2 cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Skär kycklingfilén i skivor
2. Bryn kycklingen i oljan i en gryta, plocka upp den och lägg på en tallrik. Lägg i vitlök och paprika i grytan, fräs en 1/2 minut
tillsammans med curry och socker. Lägg i potatis och häll på kokosmjölk och buljong eller fond. Koka sakta ca 20 minuter tills
potatisen är mjuk. Lägg i kycklingen i grytan efter halva tiden. Smaksätt med salt, peppar och limesaft.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar