4 portioner
- 600 g nötfärs
- 2 morötter
- 1 stor gul lök
- 200 g vitkål
- 1 chilifrukt (tex spansk peppar)
- 1 köttbuljongtärning
- 1½ tsk curry
- 1 tsk kanel
- 3 torkade limeblad (finns oftast på asiatiska hyllan)
- 1 burk kokosmjölk (400ml)
- 2 dl vatten
- olja, salt och peppar
GÖR SÅ HÄR
Skala och skär morötterna i små tärningar, skala och finhacka löken, hacka kålen.
Dela, kärna ur och finhacka chilin.
Fräs grönsakerna tillsammans med en smulad buljongtärning och kryddorna i 1 msk olja i en stekpanna.
Lägg över i en stor kastrull.
Stek sedan färsen i 1 msk olja i stekpannan, lägg över i kastrullen med grönsakerna.
Tillsätt nu kokosmjölken och vatten, låt detta småkoka i 15-20 min under lock.
Krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar.
Servera med ris eller pasta.
Skriv gärna en kommentar om ni testar några av våra recept!
Spagetti med räkor, chili, purjolök och morot
4 portioner
- 2 burkar räkor i lake (ca 170g)
- 4 portioner spagetti
- 2 morötter
- 1 vitlöksklyfta
- 1 liten purjolök
- 1 msk olja
- ca 200 g frysta eller färska sockerärter
- 1 dl sweet chilisås
- salt och peppar
- 1 lime
Häll av laken från räkorna och låt rinna av. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och skiva morötter, skala och finhacka vitlöken, ansa och strimla purjolöken.
Woka morötterna i olja i ca 2 minuter, lägg i vitlök, purjolök och sockerärter och fortsätt woka i ca 2 minuter.
Vänd ner spagettin, räkorna och sweet chili och låt det bli varmt.
Smaka av med salt och peppar. Servera med lime i klyftor.
Gör som jag, strimla i paprika, vitkål och kräftstjärtar om det faller till smaken :)
Ha en trevlig helg!!! //// Sara
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar