måndag 11 april 2011

länge sen...

Nu var det ett tag sen jag la upp nått recept, men här kommer ett!
Åter igen min underbara sambo som lagat, men imorgon är det min tur.

Torsk med ägg och brynt smör

4 portioner
  • 500 g torskfilé
  • 1 tsk salt
  • Klöver 0,5 strimlad gul lök
  • Klöver 50 g smör
  • Klöver 4 kokta ägg
  • Klöver 1 dl hackad bladpersilja 

GÖR SÅ HÄR

Skölj fisken i kallt vatten och gnid in den i salt. Koka upp 2 dl vatten och lök. Lägg i fisken och koka under lock 5 minuter.
Bryn smöret i en kastrull tills det får en mörk gyllene färg. Hacka äggen grovt.
Servera torsken men hackat ägg, persilja, brynt smör och gärna kokt eller pressad potatis.

 Smaskens //// Sara

Inga kommentarer: