Pepparkakskaka
- 100 g rumsvarmt smör
- 2,5 dl farinsocker
- 1,5 dl gräddfil eller filmjölk
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk kanel
- 1 tsk malen kryddnejlika
- 1 tsk ingefära
- 1 tsk bikarbonat
Rör fettet och socker poröst med elvispen, tillsätt ett ägg i taget och rör om.
Rör ner gräddfil/filmjölken och sist mjölet blandat med kryddorna och bikarbonat.
Smörj in en ugnssäker form och häll över lite ströbröd.
Grädda i ca 30 min
Glasyr
- 2 dl philadelphia ost (200g)
- 2 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 25 g rumsvarmt smör
Blanda alla ingredienser och vispa tills den är slät. Fördela glasyren på den avsvalnade kakan.
Hoppas kollegorna blir glada imorgon :) //// Sara
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar