onsdag 20 april 2011

Lite gott så här till påsk!

Receptet är egentligen till muffins, men jag gjorde en hel kaka på smeten.

Pepparkakskaka

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2,5 dl farinsocker
  • 1,5 dl gräddfil eller filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk bikarbonat
GÖR SÅ HÄR
Rör fettet och socker poröst med elvispen, tillsätt ett ägg i taget och rör om.
Rör ner gräddfil/filmjölken och sist mjölet blandat med kryddorna och bikarbonat.
Smörj in en ugnssäker form och häll över lite ströbröd.
Grädda i ca 30 min

Glasyr

  • 2 dl philadelphia ost (200g)
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 25 g rumsvarmt smör
GÖR SÅ HÄR
Blanda alla ingredienser och vispa tills den är slät. Fördela glasyren på den avsvalnade kakan.

Hoppas kollegorna blir glada imorgon :) //// Sara

Inga kommentarer: