måndag 28 februari 2011

Vill bjuda på en väldigt god efterrätt :)

Citroncheesecake med passionsfrukt

10 portioner

Botten
  • 10 digestivekex
  • 50 g smör eller margarin
Fyllning
  • 4 gelatinblad
  • 2 ägg
  • 400g philadelphiaost
  • 2 dl creme fraishe
  • 1½dl socker
  • 1 tsk vanlijsocker
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
Glasyr
  • 1 gelatinblad
  • 2 msk socker 
  • 4 msk vatten
  • 2 passionsfrukter

GÖR SÅ HÄR 

Finfördela kexen i en mortel eller matberedare. Smält fettet och blanda med kexen, tryck sedan ner smuldegen i botten på en form och ställ i kylen.

Lägg gelatinbladen i vatten i ca 5 min. Dela äggen i gulor och vitor.
Blanda gulor, philadelphiaosten, creme fraishe, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet.
Vispa vitorna till hårt skum och rör ner i smeten.
Värm citronsaften i en kastrull, ta av den från värmen och lägg ner de väl urkramade gelatinbladen och låt
dom smälta. Låt det sedan svalna något och häll ner det i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning.
Häll blandningen i formen och släta till ytan. Täck över och ställ i kylen i minst en timme.

Lägg gelatinbladet till glasyren i vatten i ca 5 minuter. Hetta upp socker och vatten i en kastrull.
Lägg i gelatinbladet och lös upp det. Skrapa ner innehållet ur passionsfrukterna, blanda väl och låt svalna.

Ta fram formen och bred glasyren så att det täcker hela, täck över och låt stå i kylen ytterligare minst en timme. Lossa tårtan från formen och botten med en tunn kniv.
Garnera med färska bär och jag kan lova att era gäster blir nöjda!



2 kommentarer:

Anna sa...

Åh du hittade etiketterna.. Grymt Sara! =)

Theoneandonly sa...

jajamensan :) tack för hjälpen!