söndag 27 februari 2011

Yoghurt Limpa

Det här receptet har jag fått av en god vän, super enkelt och super gott!
Tack Erika Gustavsson :)

Ugnstemperatur
200°

  • 2 dl havregryn
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl russin
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl lättyoghurt (naturell)
  • ½ dl flytande honung
  • ½ dl lingon, lingonsylt eller annan torkad frukt tex aprikos
Sätt på ugnen och blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt övriga och blanda väl.
Smörj och bröa en brödform, häll i smeten och sätt in nertill i ugnen i ca 60 minuter.

Kan behövas folie över brödet mot slutet av gräddningen.

Ett mycket enkelt och väldigt gott bröd
Väl smakat //// Sara

Inga kommentarer: