fredag 10 juni 2011

Ugnsbakad torks med örtcrumble och fetatzatziki

Nytt recept, finns i tidningen buffé (ICA) nr 5 2011

4 portioner
  • 4 portionsbitar torskfilé
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 3/4dl vetemjöl
  • 2-3 msk riven permesan
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 dl vitt vin eller vatten
  • 2dl färdig tzatziki
  • 50 g fetaost
GÖR SÅ HÄR
Tina fisken om den är fryst, sätt på ugnen på 200°. Krydda fisken runt om med 3/4 tsk salt och 2 krm peppar och lägg den i en ugnssäker form.
Nyp ihop smör, mjöl, permesan, persilja, gräslök och 1 krm salt till en smulig deg med fingrarna.
Fördela smeten över torsken och tillsätt 1 dl vitt vin eller vatten i botten på formen.
Ställ in mitt i ugnen i ca 20 minuter. Under tiden blanda den färdiga tzatzikin med smulad feta.
Servera fisken med nykokt potatis och några citronklyftor.

Vi gjorde egen tzatziki och har färskpotatis till :) serverade även med en god sallad och något gott att dricka :)



Dessa två drycker kan jag verkligen rekommendera till sommarens festligheter ;)
Serveras iskall!

Inga kommentarer: